17. února 2015

Postup

1. Kuřecí stehna očistíme, v horní části uvolníme kost a vykroutíme ji. Pak stehna omyjeme a osušíme.

2. Tymián opláchneme a lístečky otrháme. Mrkev očistíme, nakrájíme na kostičky, povaříme asi 3 minuty ve vroucí vodě doměkka a scedíme. Rohlíky nakrájíme na kostičky, nasypeme je do mísy a navlhčíme mlékem. Přidáme vejce, lístečky tymiánu a mrkev. Vše promícháme, přisypeme dýňová semínka a podle chuti osolíme.

3. Stehenní kapsy naplníme připravenou nádivkou a uzavřeme párátky. Vložíme je do pekáčku a poklademe máslem nakrájeným na plátky. Pečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 40 minut dozlatova. Během pečení podle potřeby podléváme trochou vody a přeléváme vypečenou šťávou.

4. Plněná stehna se šťávou rozdělíme na talíře a ozdobíme čerstvou bylinkou. Jako přílohu podáváme vařené brambory a podušenou zeleninovou směs.

Ingredience

4 kuřecí stehna (800 g)
1 snítka tymiánu
2 mrkve
3 rohlíky
5 lžic mléka
4 vejce
3 lžíce dýňových semínek
sůl
150 g másla
bylinky na ozdobení