17. února 2015

Postup

1. Kuřecí stehna očistíme, osolíme a opepříme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

2. V pekáčku rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Přidáme porce kuřete a opečeme je. Pak je podlijeme trochou piva a v troubě vyhřáté na 180 C je upečeme doměkka. Průběžně stehna přeléváme pivem a výpekem. Upečené maso vyjmeme, zakryjeme alobalem a uchováme teplé.

3. Výpek slijeme do kastrůlku. Přidáme nakrájené rohlíky a omáčku necháme asi 15 minut provařit. Pak ji propasírujeme a dochutíme solí a pepřem. Podáváme ji k upečeným stehnům. Vhodnou přílohou jsou bramborové noky a dušená zelenina.

Ingredience

4 kuřecí stehna
sůl
mletý černý pepř
1 cibule
50 g másla
asi 500 ml světlého piva
2 rohlíky