17. února 2015

Postup

1. Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nasekáme nadrobno, brambory, mrkev a celer nakrájíme na menší kousky. Cizrnu vyklopíme do sítka a necháme odkapat nálev.

2. Kuřecí stehna očistíme. Osolíme je, opepříme a opečeme na oleji v pánvi. Vyjmeme je a ve výpeku necháme zesklovatět cibuli. Pak do pánev vrátíme kuřecí stehna. Podlijeme je vývarem a pod pokličkou necháme dusit.

3. Když je maso skoro měkké, přisypeme do pánve brambory s mrkví a celerem. Vše nadále dusíme, dokud nejsou maso i zelenina měkké.

4. Směs v pávni dochutíme solí, pepřem a římským kmínem. Přisypeme cizrnu a necháme ji prohřát.

Ingredience

1 velká cibule
500 g brambor
2 mrkve
1/2 celeru
1 plechovka cizrny
4 kuřecí stehna
sůl
mletý černý pepř
špetka mletého římského kmínu
rostlinný olej
drůbeží vývar na podlévání