17. února 2015

Postup

1. Kuřecí stehna očistíme, omyjeme a osušíme. V misce smícháme hořčici s pestem a nasekanou petrželkou. Stehna lehce osolíme a potřeme bylinkovou směsí.

2. Každé stehno obalíme dvěma plátky slaniny a protkneme je snítkami tymiánu.

3. Stehna vložíme do pekáčku, přidáme máslo nakrájené na malé kousky, lehce podlijeme vodou, dáme do trouby vyhřáté na 190 °C a pečeme asi 50 minut dozlatova.

4. Rozdělíme na talíře a přelijeme výpekem. Podáváme s bylinkovým kuskusem.

Ingredience

4 kuřecí stehna
1 lžička dijonské hořčice
2 lžíce bazalkového pesta (ze sklenice)
1 lžíce nasekané petrželky
sůl
8 plátků anglické slaniny
8 snítek tymiánu
2 lžíce másla