15. února 2016

Postup

1. Lososa očistíme a nakrájíme na menší kousky. Osolíme je, opepříme, obalíme v sezamu a zvolna opečeme na dvou lžících oleje.

2. Cuketu očistíme a nakrájíme podélně na dlouhé tenké plátky, které krátce spaříme v osolené vodě a pak necháme vychladnout. Hlávkový salát a rukolu očistíme a opláchneme. Ředkvičky omyjeme, červenou řepu oloupeme a vše nakrájíme na tenká kolečka. Všechnu zeleninu zlehka promícháme.

3. Zázvor, česnek a chilli papričku nakrájíme najemno a orestujeme na zbylém oleji. Přilijeme víno, sójovou omáčku a podle chuti přidáme hnědý cukr. Krátce provaříme a necháme vychladnout.

4. Salát rozdělíme do misek, přidáme pečeného lososa a přelijeme dresinkem ze sójové omáčky. Ozdobíme ho koprem a pažitkou a podáváme.

Ingredience

200 g lososa
sůl a mletý černý pepř
2 lžíce sezamu
4 lžíce olivového oleje
1 cuketa
1 hlávkový salát
hrst rukoly
1 svazek ředkviček
1 menší červená řepa
30 g zázvoru
1 stroužek česneku
1 chilli papričku
2 lžíce bílého vína
4 lžíce sójové omáčky
hnědý cukr
kopr
pažitka