Ingredience400 g kachních prsou |
1. Kachní prsa očistíme, opláchneme a osušíme. Kůži ostrým nožem nařízneme do kříže. Sůl smícháme s cukrem a levandulí a vetřeme do kachních prsou. Zabalíme do mikroténové fólie a necháme 12 hodin odpočinout.
2. Maso vyjmeme z marinády a osušíme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso opečeme. Pečeme nejprve kůží dolů a pak otočíme. Opečené maso přendáme do pekáčku a v předehřáté troubě dopečeme (při 180 °C asi 15 minut).
3. Zázvor a citronovou trávu očistíme a vše nakrájíme na drobné kousky. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké nudličky. Přendáme je do hrnce, přidáme zázvor, citronovou trávu, vinný ocet a cukr. Přilijeme asi 100 ml vody a uvaříme doměkka. Pak necháme zchladnout.
4. Rýžové nudle zalijeme vlažnou vodou a necháme asi 3 minuty odstát. Pak je scedíme, necháme okapat a přidáme k červené řepě. Limetku s pomerančem omyjeme a kůru nastrouháme na dlouhé nudličky. Z dužiny vylisujeme šťávu, přidáme rybí omáčku, sezam, lístky koriandru, promícháme a nalijeme na skleněné nudle s řepou.
5. Kachní prsa nakrájíme na plátky, obložíme nudlemi s červenou řepou a vše posypeme kůrou z citrusů.