12. února 2016

Postup

1. Granátové jablko rozpůlíme. Lžící vydlabeme semínka a dáme je do misky. Všechny saláty očistíme, opláchneme a natrháme na menší kousky. Dáme je do mísy, promícháme a uložíme na chvíli do chladničky.

2. Mezitím si připravíme zálivku. Do kastrůlku nalijeme ocet balsamico, přidáme nastrouhaný zázvor a najemno nasekanou cibuli. Promícháme a povaříme asi 5 minut.

3. Zálivku přelijeme do misky a za stálého míchání metlou přilijeme olivový olej, olej z vinných semínek a víno.
Ochutíme solí a pepřem.

4. Připravené saláty přelijeme vychladlou zálivkou. Vše nakonec posypeme granátovými jablky, ozdobíme citronem a můžeme podávat.

Ingredience

1 granátové jablko
1/2 římského salátu
1/2 salátu radicchio
1/2 salátu frisée
50 g rukoly
50 g polníčku
1 lžíce řeřichy
1 lžíce octa balsamico
1/2 lžičky najemno nastrouhaného zázvoru
1/2 malé cibule
2 lžíce olivového oleje
1 lžíce oleje z vinných semínek
1 lžička dezertního vína
sůl
bílý pepř
1/2 citronu