13. února 2016

Postup

1. Mořské plody očistíme, propláchneme a necháme okapat. Cibuli a česnek nasekáme najemno a osmahneme na rozehřátém oleji. Přisypeme papriku, nadrobno nakrájený fenykl a vše krátce orestujeme.

2. Přilijeme bílé víno, sterilovaná rajčata a vývar a přivedeme k varu. Krátce povaříme a vložíme mořské plody.

3. Pozvolna vaříme asi 10 minut nepřikryté. Pak polévku podle chuti osolíme, opepříme, ozdobíme petrželkou a podáváme.

Ingredience

300 g mořských plodů
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
1 lžička mleté pálivé papriky
1/2 čerstvého fenyklu
100 ml bílého vína
150 g konzervovaných rajčat
200 ml kuřecího vývaru
sůl a mletý černý pepř
zelená petrželka