11. února 2016

Postup

1. Chilli papričku a česnek očistíme a nasekáme najemno. Promícháme s bylinkami a solí a utřeme se změklým máslem. Bylinkové máslo zabalíme do fólie (do tvaru válečku) a necháme ho ztuhnout v chladničce.

2. Hovězí pupek očistíme, osolíme a opepříme. Zprudka ho opečeme z obou stran v pánvi na rozpáleném oleji.

3. Cherry rajčátka omyjeme a přidáme je k pupku. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při 160 °C asi 8 minut. Upečený hovězí pupek nakrájíme na kousky a podáváme s rajčátky a kousky másla.

Ingredience

800 g hovězího pupku
1 chilli paprička
1 stroužek česneku
6 lžic nasekaných bylinek (petrželka, pažitka, bazalka)
sůl a drcený barevný pepř
150 g másla
3 lžíce olivového oleje
400 g cherry rajčátek