10. února 2016

Postup

1. Květák očistíme, rozebereme na malé růžičky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Scedíme a necháme zchladnout.

2. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriku zbavíme semínek a opláchneme ji. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.

3. V hluboké pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme dozlatova. Přisypeme rajčata s paprikou a krátce podusíme. Nakonec přidáme okapaný vařený květák a necháme ho prohřát.

4. Vejce zlehka rozkvedláme, osolíme, opepříme a přilijeme do směsi. Vše mícháme na mírném ohni tak dlouho, až se vejce srazí. Podle chuti dosolíme, opepříme a podáváme s čerstvým pečivem.

Ingredience

1 květák
sůl
1 cibule
1 zelená paprika
2 rajčata
2-3 lžíce oleje
3 vejce
mletý černý pepř