8. února 2015

Postup

1. Svíčkovou očistíme a rozdělíme na čtyři velké steaky. Steaky lehce po obou stranách naklepeme, osolíme je a dáme na pánev s rozpáleným olejem. Po obou stranách je opékáme asi 12 minut.
Poté je z pánve vyjmeme a uchováme teplé.

2. Mango oloupeme, zbavíme pecky a nakrájíme na kostičky. Hrušky omyjeme a podélně nakrájíme na silnější plátky. Mango i hrušky vložíme do výpeku z masa a opečeme je. Přidáme je k masu a také je udržujeme teplé.

3. Výpek zaprášíme moukou. Mouku orestujeme a zalijeme asi 200 ml vody. Štávu necháme asi 5 minut povařit. Nakonec ji zjemníme máslem, dochutíme medem a vmícháme do ní pepř a lístečky tymiánu. Už jen krátce ji povaříme a odstavíme ji.

4. Steaky a opečené ovoce rozdělíme na talíře. Jednotlivé porce přelijeme šťávou a dozdobíme fíky. Podáváme s opečenými brambory.

Ingredience

800 g hovězí svíčkové
sůl
olej na smažení
1 zralé mango
2 hrušky
1-2 lžíce hladké mouky
4 lžíce másla
2 lžíce medu
2 lžičky sterilovaného růžového pepře
2 snítky tymiánu
2 fíky