Ingredience1 jarní cibulka |
1. Jarní cibulku očistíme a omyjeme. Odřízneme nať a odložíme ji na pozdější ozdobení. Zbylou bílou část nakrájíme nadrobno. Mražené mořské plody propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme máslo a cibulku na něm osmahneme. Zaprášíme paprikou, přidáme mořské plody a za stálého míchání společně orestujeme.
2. Vše zalijeme vínem a asi 5 minut povaříme. Přilijeme rybí vývar a na mírném ohni vaříme dalších 20 minut. Mezitím omyjeme rajče a nakrájíme je na plátky nebo na malé kousky, které nakonec přidáme do polévky a jen necháme přejít varem. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.
3. Citron omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do hotové polévky na zvýraznění chuti. Nať jarní cibulky nasekáme najemno, snítky bylinek opláchneme a polévku ozdobíme.