8. února 2015

Postup

1. Jarní cibulku očistíme a omyjeme. Odřízneme nať a odložíme ji na pozdější ozdobení. Zbylou bílou část nakrájíme nadrobno. Mražené mořské plody propláchneme vlažnou vodou a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme máslo a cibulku na něm osmahneme. Zaprášíme paprikou, přidáme mořské plody a za stálého míchání společně orestujeme.

2. Vše zalijeme vínem a asi 5 minut povaříme. Přilijeme rybí vývar a na mírném ohni vaříme dalších 20 minut. Mezitím omyjeme rajče a nakrájíme je na plátky nebo na malé kousky, které nakonec přidáme do polévky a jen necháme přejít varem. Polévku podle chuti osolíme a opepříme.

3. Citron omyjeme, nakrájíme na plátky a vložíme do hotové polévky na zvýraznění chuti. Nať jarní cibulky nasekáme najemno, snítky bylinek opláchneme a polévku ozdobíme.

Ingredience

1 jarní cibulka
150 g mořských plodů (směs)
2 lžíce másla
špetka mleté červené papriky
200 ml bílého vína
1000 ml rybího vývaru
1 rajče
sůl a mletý bílý pepř
1/2 chemicky neošetřeného citronu
bylinky na ozdobení