8. února 2015

Postup

1. Filet z lososa očistíme, omyjeme a osušíme. Pak jej najemno nasekáme a dáme do misky. Šalotku oloupeme. Kapary necháme okapat. Šalotku a kapary nakrájíme najemno a se žloutkem přidáme k lososu. Okořeníme chilli, vegetou, solí a důkladně promícháme.

2. Lístky špenátu omyjeme a necháme okapat. Na talířky dáme lžíci tataráčku z lososa, na něj položíme list špenátu a vše ještě dvakrát zopakujeme.

3. Listy salátu a kopr opláchneme a nakrájíme nahrubo. Rajčátka a limetku omyjeme. Rajčátka rozpůlíme, limetku nakrájíme na plátky. Tatarák obložíme zeleninou, ozdobíme limetkou a koprem. Podáváme s bylinkovými toasty.

Ingredience

200 g lososa (filet bez kůže)
1 šalotka
1 lžička kaparů
1 žloutek
špetka mletého chilli
1 lžička vegety
sůl
hrst listů mladého špenátu
100 g listů salátu (směs)
1 snítka kopru
2 rajčátka
1 chemicky neošetřená limetka