8. února 2016

Postup

1. Dýni a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme, cuketu očistíme a a vše pokrájíme na plátky. Klobásky nakrájíme na kolečka.

2. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm dýni s cibulí. Pak přidáme cuketu, česnek a kolečka klobásy a ještě chvíli restujeme. Pak přisypeme rýži a zalijeme vínem. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme, dokud se víno nezredukuje.

3. Poté postupně přiléváme vývar a stále promícháváme. Když je rýže měkká, vmícháme máslo a nastrouhaný parmazán. Podle chuti osolíme a opepříme. Hotové rizoto rozdělíme na talíře a dozdobíme rukolou.

Ingredience

200 g máslové dýně
1 červená cibule
2 stroužky česneku
100 g cukety
100 g malých pikantních klobásek
3 lžíce olivového oleje
400 g rýže arborio
100 ml bílého vína
600 ml drůbežího vývaru
100 g másla
80 g parmazánu
sůl a mletý černý pepř
rukola na ozdobu