6. února 2016

Postup

1. Cibuli s česnekem oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev s celerem a kapustičkami očistíme. Mrkev s celerem nakrájíme na malé kousky, kapustičky překrojíme napůl.

2. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli a česnek. Přidáme mrkev a celer a orestujeme je. Pak vmícháme rajský protlak a přilijeme rajčata s vývarem. Základ na polévku přivedeme k varu.

3. Do vroucího základu vsypeme kapustičky a přidáme sůl, pepř a bobkové listy. Vše vaříme, dokud není kapusta měkká. Zatím si v osolené vodě uvaříme na skus těstoviny. Pak je scedíme a necháme okapat.

4. Do polévky přisypeme těstoviny. Polévku dochutíme oreganem, solí, pepřem, popřípadě cukrem.

Ingredience

1 větší cibuli
3 stroužky česneku
2 větší mrkve
2 řapíky celeru
300 g růžičkové kapusty
asi 4 lžíce olivového oleje
1 lžíci rajského protlaku
1 konzervu sekaných rajčat z konzervy
asi 600 ml zeleninového vývaru
sůl a mletý černý pepř
2 bobkové listy
150 g krátkých těstovin
špetku oregana
dle chuti cukr