2. února 2014

Postup

1. Nejdříve přípravíme zálivku: Cukr, skořici a 12 lžic vody dáme do kastrůlku a pozvolna přivedeme k varu. Vaříme asi 5 minut, až se cukr úplně rozpustí a rozvar mírně zhoustne. Necháme zchladnout.

2. Fíky, maliny, jahody a hrozny očistíme a opláchneme. Meloun zbavíme semínek a dužinu odřízneme od slupky. Ananas oloupeme a odstraníme dřevnatý střed. Ananas a meloun nakrájíme na menší kousky, jahody a hrozny rozpůlíme, fíky nakrájíme na dílky.

3. Připravené ovoce dáme do mísy, pokapeme zálivkou a lehce promícháme. Každou porci ozdobíme meduňkou a zbylou zálivku podáváme zvlášť.

Ingredience

12 lžic krupicového cukru
2 lžičky mleté skořice
3 čerstvé fíky
100 g čerstvých malin
100 g čerstvých jahod
50 g hroznového vína (světlé i tmavé)
1/4 melounu kantalup
1/4 ananasu
lístky meduňky na ozdobu