2. února 2014

Postup

1. Steaky z lososa pokapeme citronovou šťávou, posypeme pepřem, solí a necháme asi 10 minut odležet.

2. Mezitím si připravíme omáčku. Máslo rozpustíme, přidáme hladkou mouku a uděláme světlou jíšku. Zalijeme ji vývarem a metličkou důkladně rozšleháme. Omáčku necháme asi 10 minut provařit, pak přilijeme smetanu a opět krátce prohřejeme. Nakonec omáčku dochutíme solí a nasekaným estragonem.

3. Na druhé pánvi rozpálíme olej a lososa na něm po obou stranách opečeme (asi 8 minut). Pak ho vyndáme z pánve a necháme asi 1 minutu odstát.

4. Hotové steaky dáme na talíře, přelijeme omáčkou, doplníme dušenou zeleninou a ozdobíme bylinkami.

Ingredience

400 g lososa (steaky á 200 g)
1 citron
1 lžička drceného barevného pepře
sůl
2 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
100 ml rybího vývaru
100 ml smetany
snítka estragonu
3 lžíce oleje