2. února 2016

Postup

1. Jablka omyjeme, vykrojíme jádřince a nakrájíme je na plátky silné asi 1 cm. Na pánvi necháme zkaramelizovat hnědý cukr, přidáme máslo a přilijeme brandy. Vložíme nakrájená jablka, dobře je v karamelu obalíme a krátce povaříme. Pak je vyjmeme, položíme na talířek a uchováme v teple.

2. Vepřovou panenku očistíme, nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, poklademe lístečky koriandru. Opečeme ji po obou stranách v pánvi na rozpáleném oleji.

3. Do karamelu přidáme rajčatový protlak a sójovou omáčku, promícháme a zvolna krátce povaříme.

4. Hotové medailonky rozdělíme na talíře, přidáme plátky jablek a přelijeme je horkou karamelovou omáčkou. Ozdobíme koriandrem a podáváme s opečenými bramborami.

Ingredience

2 jablka
2 lžíce hnědého cukru
50 g másla
30 ml brandy
2 vepřové panenky
sůl a mletý černý pepř
čerstvý koriandr
2 lžíce oleje
2 lžičky rajského protlaku
1 lžička sójové omáčky