1. února 2016

Postup

1. Cukety očistíme, nastrouháme nahrubo a přebytečnou tekutinu vymačkáme. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno.

2. Tvrdý sýr nastrouháme najemno, bylinky opláchneme a nasekáme. V míse smícháme cuketu, cibuli, sýr, bylinky, vejce, hladkou mouku a kypřicí prášek. Vše dochutíme solí, pepřem a důkladně promícháme.

3. Rozpálenou pánev vymažeme olejem. Z připraveného těsta smažíme malé lívanečky (po každé straně asi 3 minuty).

4. Rajčata a jarní cibulku očistíme a nakrájíme na drobné kostičky. Přidáme šťávu z citronu, nasekaný koriandr, olivový olej a balzamikový ocet. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Rajčatovou salsu podáváme ke smaženým cuketovým lívanečkům.

Ingredience

500 g cuket
1 cibule
100 g tvrdého sýra
petrželka
oregano
tymián
2 vejce
150 g hladké mouky
1 kypřicí prášek
sůl a mletý černý pepř
olej na smažení
3 rajčata
1 jarní cibule
1 citron
koriandr
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce balzamikového octa