30. ledna 2016

Postup

1. Cizrnu namočíme přes noc do studené vody. Pak ji přecedíme a rozmixujeme. Cibule a česnek oloupeme, chilli papričky očistíme a vše nakrájíme na menší kousky.

2. Vše přendáme do mixéru, přidáme nasekanou petrželku a římský kmín a rozmixujeme.

3. Rozmixovanou zeleninu přidáme k cizrně společně s koriandrem, kypřicím práškem a špetkou soli. Dochutíme citronovou šťávou a důkladně promícháme.

4. Z cizrnové hmoty tvoříme navlhčenýma rukama kuličky. Osmažíme je v dostatečném množství olivového oleje. Hotové kuličky pokládáme na papírový ubrousek, který odsaje přebytečný tuk. Podáváme je teplé i studené s omáčkou tahini, kterou připravíme promícháním sezamové pasty s utřeným česnekem, citronovou šťávou, nasekanou petrželkou a smetanou.

Ingredience

300 g cizrny
2 středně velké cibule
3 stroužky česneku
2 chilli papričky
1 svazek ploché petrželky
2 lžičky mletého římského kmínu
11žička mletého koriandru
1/2 sáčku kypřicího prášku
sůl
šťáva z půlky citronu
olivový olej na smažení
Omáčka tahini:
150 ml pasty tahini
3 stroužky česneku
1-2 lžíce citronové šťávy
2 lžíce smetany