28. ledna 2015

Postup

1. Uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Opečeme je z obou stran v pánvi na oleji. Pak je osolíme a posypeme tymiánem.

2. Kapustu rozebereme na jednotlivé listy a vaříme je ve vroucí osolené vodě doměkka. Pak je vyjmeme, necháme okapat a natrháme na kousky. Fazolky vaříme ve vroucí vodě asi 5 minut. Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky.

3. Šalotku oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Chilli papričku očistíme a společně s šalotkou dáme do misky. Přidáme olej, hořčici, ocet, sůl, pepř, cukr a petrželku. Vše rozmixujeme dohladka. Kapustu rozdělíme na talíře, přidáme brambory, rajčata a fazolky. Salát podáváme se zálivkou.

Ingredience

200 g uvařených brambor ve slupce
3 lžíce olivového oleje
sůl
5 snítek tymiánu
500 g kapusty
100 g zelených fazolek
100 g rajčat
Zálivka:
1 šalotka
1 chilli paprička
50 ml olivového oleje
2 lžičky hořčice
2 lžíce vinného octa
sůl a mletý černý pepř
2 lžíce krupicového cukru
2 snítky hladkolisté petrželky