28. ledna 2015

Postup

1. Králičí hřbet očistíme, osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. V pánvi rozehřejeme olej a maso na něm zvolna opékáme asi 10 minut. Hotový králičí hřbet nakrájíme na kousky.

2. Kůru z jednoho pomeranče nastrouháme. Poté všechny oloupeme a rozdělíme na jednotlivé měsíčky. Odstraníme z nich jemné blanky.

3. Listy salátu omyjeme a necháme okapat. Přendáme je do mísy společně s dužinou a kůrou z pomerančů a kolečky cibule. Nakonec zalijeme olejem a dochutíme solí a pepřem. Salát rozdělíme do talířků a podáváme s kousky masa.

Ingredience

400 g králičího hřbetu bez kosti
sůl a mletý černý pepř
rostlinný olej na zakápnutí a opečení
1 červená cibule
3 pomeranče (nejlépe v bio kvalitě)
120 g směsi listových salátů
4 lžíce olivového oleje