28. ledna 2015

Postup

1. Rýžové nudle namočíme do horké vody na 4–5 minut. V misce smícháme rybí a sójovou omáčku s olejem a šťávou z limetky. Chilli papričku usekáme nadrobno a vmícháme do dresinku.

2. Namočené nudle scedíme a propláchneme studenou vodou. V míse je promícháme s připraveným dresinkem.

3. Všechny výhonky smícháme a přidáme k nudlím. Na talíři salát posypeme praženými mandlemi.

Ingredience

400 g vlasových rýžových nudlí (vermicelli)
2 lžíce rybí omáčky
2 lžíce světlé polosladké sójové omáčky
2 lžíce sezamového nebo olivového oleje
šťáva z 1 limety
1 červená chilli paprička
po 1 hrsti výhonků řeřichy, sezamu a ředkvičky
1 hrst pražených mandlí