28. ledna 2015

Postup

1. Rajčátka, špenát a salát rozebraný na listy omyjeme a necháme okapat. Oloupanou šalotku nakrájíme na jemné nudličky a dáme ji do mísy. Přidáme olivový olej, podle chuti cukr, sůl, pepř a vinný ocet a vše dobře promícháme.

2. Rajčátka rozpůlíme, bylinky nasekáme nadrobno a přisypeme je do mísy k dresinku. Vše promícháme, přidáme baby špenát a listy salátu.

3. Maso z obou stran osolíme, opepříme a zprudka ho opečeme z obou stran v rozpálené pánvi na olivovém oleji. Během pečení maso pravidelně otáčíme a pečeme ho zhruba 10 -12 minut. Hotové maso necháme asi minutu odstát a nakrájíme ho na slabé plátky. Před podáváním salát promícháme a na vrch klademe nakrájené maso.

Ingredience

100 g cherry rajčátek
150 g baby špenátu
1 ks salátu little gem
2 šalotky
10 lžic olivového oleje
cukr
sůl a mletý černý pepř
vinný ocet
několik lístků čerstvé bazalky, máty a petrželky
400 g flanku (steakového masa z hovězího pupku) nebo hovězí roštěné
olivový olej na pečení