25. listopadu 2015

Postup

1. Maso očistíme, osušíme a zprudka ze všech stran na rozehřátém oleji opečeme. Potom ho potřeme směsí curry pasty, soli a nastrouhaného zázvoru.

2. Maso dáme do pekáčku, posypeme nasekanými ořechy a v předehřáté troubě pečeme při 160 °C asi 20 minut. Pak maso přendáme na talíř a necháme na teplém místě dojít (asi 10 minut).

3. Výpek přelijeme do rendlíku. Přidáme protlak, cukr, kokosové mléko i vývar a krátce vše provaříme.

4. Maso nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a podlijeme omáčkou. Podáváme se šťouchanými brambory a zeleninovým salátem.

Ingredience

400 g vepřové panenky
2 lžíce oleje
1/2 lžičky červené curry pasty
sůl
2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 lžíce kešu ořechů
1 lžíce rajského protlaku
1 lžička hnědého cukru
2-3 lžíce kokosového mléka
100 ml masového nebo zeleninového vývaru