25. listopadu 2015

Postup

1. Vepřové panenky očistíme. Dlouhým úzkým nožem do nich uděláme otvor a naplníme ho sušenými rajčaty.

2. Panenky osolíme, opepříme a zabalíme do plátků šunky. Na oleji v pánvi je zprudka ze všech stran opečeme.

3. Panenky podlijeme vínem a na 15 minut vložíme do trouby vyhřáté na 190 °C. Pak je vyjmeme a uchováme teplé.

4. Ve výpeku orestujeme nadrobno nasekanou cibuli. Přisypeme mouku a orestujeme ji. Jíšku rozředíme vývarem. Šťávu krátce povaříme a dochutíme ji solí a pepřem.

Ingredience

4 menší vepřové panenky
150 g sušených rajčat naložených v oleji
sůl a mletý černý pepř
150 g sušené šunky (plátky)
asi 4 lžíce oleje
100 ml bílého vína
1 cibuli
1 lžíci hladké mouky
asi 200 ml vývaru