25. listopadu 2015

Postup

1. Vepřovou panenku očistíme, osolíme a opepříme. Pak ji obalíme v nastrouhaném parmazánu, který k masu důkladně přitiskneme.

2. Na pracovní desku rozložíme plátky parmské šunky a poklademe ji lístky šalvěje. Na připravený plát položíme vepřovou panenku, zabalíme ji do šunky a převážeme provázkem. Stejně zabalíme i ostatní panenky.

3. Na velké pánvi rozpálíme olej a zabalené maso ze všech stran opečeme. Pak ho vložíme do trouby a pečeme asi 8 minut při 180 °C. Hotové maso vyndáme z trouby, necháme asi 3 minuty odstát a pak nakrájíme na plátky. Podáváme s grilovanou zeleninou.

Ingredience

4 vepřové panenky po 200 g
sůl a mletý černý pepř
3 lžíce strouhaného parmazánu
80 g parmské šunky
1 svazek čerstvé šalvěje
olivový olej