25. listopadu 2015

Postup

1. Vepřové panenky očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olej a maso ze všech stran opečeme. Pak ho přendáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 8-10 minut při 180 °C.

2. Mezitím oloupeme řepu, nakrájíme ji na hranolky a vložíme do vroucí osolené octové vody. Vaříme asi 10-15 minut, pak scedíme a propláchneme pod studenou vodou. Baby karotky očistíme, povaříme ve vroucí osolené vodě asi 10 minut, pak necháme okapat.

3. Vepřovou panenku vyndáme z trouby a necháme krátce odležet. V pánvi rozpálíme máslo a vložíme na něj řepu a karotku. Krátce vše opečeme, pak ochutíme cukrem a solí a podusíme asi 4 minuty.

4. Hotovou zeleninu promícháme s bazalkovým pestem a podáváme ji jako přílohu k vepřové panence.

Ingredience

4 vepřové panenky (1000 g)
sůl a mletý černý pepř
2 lžíce oleje
1 červená řepa
1 lžíce octa
200 g baby karotky
1 lžíce másla
1 lžička cukru
1 lžíce bazalkového pesta