24. ledna 2016

Postup

1. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme smetanu a rozšleháme vidličkou.

2. Zakysanou smetanu smícháme s hořčicí, nastrouhaným sýrem a špetkou pepře. Směsí potřeme připravené toastové chleby a vždy dva k sobě přimáčkneme.

3. Zahřejeme olej v pánvi. Připravené toastové chleby namočíme do vaječné směsi. Necháme je lehce nasáknout a pak je vložíme do zahřátého oleje. Opékáme je z obou stran dozlatova. Pak je necháme okapat na papírové utěrce. Servírujeme s listy salátu a lžičkou zakysané smetany.

Ingredience

2 vejce
70 ml 12% smetany
2 lžíce zakysané smetany
1/2 lžičky dijonské hořčice
25 g jemně nastrouhaného tvrdého sýra
čerstvě mletý černý pepř
4 plátky bílého toastového chleba
olej na smažení
listy salátu a květy rukoly