21. ledna 2016

Postup

1. Telecí kýtu očistíme a nakrájíme na plátky. Zlehka je naklepeme přes mikroténovou fólii, osolíme a opepříme.

2. Plátky masa poklademe lístky šalvěje a plátky parmské šunky. Stočíme je do závitků a upevníme párátkem. Na pánvi rozpálíme olej a závitky ze všech stran zprudka opečeme. Pak je přiklopíme a zvolna dusíme asi 10 minut.

3. Hotové závitky vyjmeme a uchováváme na teple. Na pánev přilijeme dezertní víno, krátce povaříme a zjemníme máslem. Podle chuti osolíme

4. Závitky přendáme na talíře, přelijeme šťávou a podáváme se salátem nebo bramborami.

Ingredience

600 g telecí kýty
sůl 
drcený barevný pepř
1 svazek šalvěje
150 g parmské šunky
60 ml řepkového oleje
40 ml dezertního vína marsala
2 lžíce másla