20. ledna 2016

Postup

1. Cuketu, rajčata a papriku omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostičky. Cuketu krátce orestujeme v pánvi na rozehřátém oleji. Necháme ji vychladnout.

2. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme nadrobno. Všechnu pokrájenou zeleninu přendáme do mísy (část cibule necháme na ozdobu). Přidáme kapary, sůl, pepř a nasekané bylinky a dobře promícháme.

3. Créme fraiche vyšleháme do husté pěny, kterou naplníme do cukrářského sáčku. Na talířky nastříkáme do kulatého tvořítka vrstvu créme fraiche silnou asi 0,5 cm. Navrch dáme cuketovou směs a tvořítko opatrně odstraníme. Tataráky dozdobíme zbylou cibulí a rukolou. Podáváme např. s tousty.

Ingredience

300 g cukety
100 g cherry rajčat
1 žlutá paprika
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
2 stroužky česneku
40 g kaparů
sůl a mletý černý pepř
8 snítek tymiánu
8 lístků bazalky
150 g créme fraiche (nebo 75 g smetany ke šlehání a 75 g zakysané smetany)
rukola na ozdobu