18. ledna 2016

Postup

1. Králičí stehna omyjeme a osušíme. Z obou stran je osolíme a opepříme. V pánvi rozehřejeme olej a stehna na něm zprudka opečeme. Poté je přendáme na plech.

2. Brambory dobře omyjeme a nakrájíme na čtvrtky. Posypeme je solí a přidáme na plech k masu. Maso i brambory zakápneme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 60 minut.

3. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Slaninu překrájíme na menší kousky. Vše přidáme na plech k ostatním surovinám. Na pórek dáme na kousky nakrájené máslo a pečeme ještě 15 minut.

Ingredience

4 králičí stehna
sůl a mletý černý pepř
olivový olej na opečení a zakápnutí
600 g brambor
400 g pórku
100 g plátkové anglické slaniny
100 g másla