IngredienceNa polentu: |
1. Polentu nasypeme do hrnce s 400 ml vroucí vody. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 3 minuty. Pak vmícháme parmazán, tymián otrhaný od stonků a zakysanou smetanu. Ochutíme solí a pepřem.
2. Polentovou kaši rozetřeme na plech pokapaný olejem. Necháme ji vychladnout a ztuhnout. Pak polentu nakrájíme na čtverečky, které opečeme na pánvi s trochou oleje dozlatova.
3. V misce promícháme ocet, cukr, olivový olej a nadrobno nasekanou pažitku.
4. Hlívu očistíme a společně s paprikami ji nakrájíme na kousky. Papriku i hlívu zprudka orestujeme na pánvi s trochou oleje. Necháme zchladnout, zakapeme dresinkem a promícháme s omytou rukolou a kapary. Salát rozdělíme na talíře a podáváme s opečenou polentou.