16. ledna 2016

Postup

1. Polentu nasypeme do hrnce s 400 ml vroucí vody. Za stálého míchání vaříme na mírném ohni 3 minuty. Pak vmícháme parmazán, tymián otrhaný od stonků a zakysanou smetanu. Ochutíme solí a pepřem.

2. Polentovou kaši rozetřeme na plech pokapaný olejem. Necháme ji vychladnout a ztuhnout. Pak polentu nakrájíme na čtverečky, které opečeme na pánvi s trochou oleje dozlatova.

3. V misce promícháme ocet, cukr, olivový olej a nadrobno nasekanou pažitku.

4. Hlívu očistíme a společně s paprikami ji nakrájíme na kousky. Papriku i hlívu zprudka orestujeme na pánvi s trochou oleje. Necháme zchladnout, zakapeme dresinkem a promícháme s omytou rukolou a kapary. Salát rozdělíme na talíře a podáváme s opečenou polentou.

Ingredience

Na polentu:
200 g instantní polenty
100 g nastrouhaného parmazánu
8 snítek tymiánu
30 g zakysané smetany
sůl
mletý černý pepř
olivový olej
300 g hlívy ústřičné
200 g sterilovaných pečených paprik
70 g rukoly
40 g kapar
Na dresink:
4 lžíce balsamikového octa
2 lžíce cukru
100 ml olivového oleje
6 snítek pažitky