17. ledna 2016

Postup

1. Vepřové maso očistíme. Mrkev nakrájíme na hranolky a maso jimi prošpikujeme. Osolíme ho, okmínujeme, potřeme utřeným česnekem a vložíme do pekáčku. Pokapeme ho olejem, přidáme nakrájenou cibuli a koření a podlijeme vodou. Přiklopíme a pečeme při 180 °C asi 80 minut doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme vodou a obracíme.

2. Měkké maso vyjmeme. Do vypečené šťávy přidáme hořčici a máslo, rozšleháme metličkou, provaříme a přecedíme zpět do pekáče. Vložíme maso a prohřejeme.

3. Zelené fazolky očistíme a velké kousky překrojíme. Vložíme je do vroucí osolené vody a povaříme asi 4 minuty. Pak je propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

4. V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm na nudličky nakrájenou šalotku, překrojená rajčátka a fazolky. Lehce je podlijeme vodou, podusíme a dochutíme solí a pepřem. Fazolky rozdělíme na talíře, přidáme nakrájené maso a podlijeme vypečenou šťávou. Podáváme s bramborami.

Ingredience

800 g vepřové pečeně bez kosti
1 mrkev
sůl
kmín
2 stroužky česneku
olej
1 cibule
1 bobkový list
4 kuličky nového koření a černého pepře
1 lžička plnotučné hořčice
80 g másla
300 g zelených fazolek
2 šalotky
100 g malých rajčátek
mletý černý pepř