Ingredience100 g tmavého cukru NA DOMÁCÍ BBQ OMÁČKU:
|
Jak na domácí BBQ omáčku?
(Doporučujeme připravit den předem a v ledničce vám vydrží dlouho.)
1. Na pánvi zahřejte na středním ohni olej a dejte tam cibuli. Restujte 3 minuty, pak přidejte česnek a duste další 2 minuty.
2. Vzápětí přidejte chilli, sladkou papriku, kajenský pepř a černý pepř, promíchejte a hned dodejte všechny ostatní přísady. Přived’te k varu a neustále míchejte. Snižte oheň a vařte po dobu 1 hodiny za občasného míchání (nepřikrývejte poklicí). Nechte vychladnout, rozmixujte a podávejte.
Žebra
1. Smíchejte hnědý cukr, pepř a sůl a potřete směsí vepřová žebra. Položte je kostí dolů na středně vysoký plech a polijte medem. Dohromady zamíchejte pivo s jablečným octem a vylijte okolo žebírek (žebra samotná polijte jen trochu).
2. Dobře přikryjte fólií a pečte v troubě po dobu 1 hodiny na 160°C. Po jedné hodině snižte teplotu na 120°C a pečte další 2 hodiny, dokud žebírka nezměknou. Olivovým olejem potřete grilovací pánev a zahřejte ji na středním plameni. Sceďte žebírka a položte je na grilovací pánev a grilujte z obou stran po dobu 10-12 minut (ideálně přikryté poklicí). Občas je během grilování potřete grilovací BBQ omáčkou a servírujte horká s omáčkou jako doplňkem.
Tento recept pro všechny milovníky vepřového masa připravila food cosmobloggerka Irena z blogu BohemianFoodie.com
Více receptů naleznete na www.love-beer.cz.