14. ledna 2016

Postup

1. Dýni podélně rozpůlíme a vydlabeme semínka s dužinou. Na pekáč pokrytý pečicím papírem položíme dýni řezem nahoru a vedle ní rozložíme neoloupané syrové brambory. Vložíme společně do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme asi 40 minut dokud není zelenina měkká.

2. Vychladlou dýni oloupeme a dužinu vložíme do mísy spolu s oloupanými brambory, vejcem, moukou a vytvoříme těsto, které ochutíme solí i pepřem.

3. Z těsta vytvarujeme válečky a nožem je rozkrájíme na kousky, do kterých vidličkou obtiskneme vzor. Noky vaříme asi 3 minuty v osolené vroucí vodě, než vyplavou na hladinu.

4. Lišky i šalvěj společně restujeme na přepuštěném másle smíchaným s olivovým olejem. Až jsou houby měkké, do pánve přisypeme i noky. Podáváme se sušenými proužky chilli papriček.

Ingredience

100 g lišek
lístky šalvěje
30 g másla
50 ml olivového oleje
sušené proužky chilli papriček na ozdobu
Na těsto:
500 g máslové dýně
500 g velkých brambor
1 vejce
200 g hladké mouky do těsta (+ 50 g na práci s těstem)
sůl
mletý černý pepř