IngredienceKorpus: |
1. Lískové ořechy, kešu ořechy a mandle přes noc namočíme do vody (každý druh zvlášť). Druhý den namočená jádra slijeme a propláchneme vodou. Lískové oříšky vložíme do mixéru a společně s datlemi, citronovou šťávou a lžící vody rozmixujeme. Přidáme kokos a promícháme. Vzniklá směs by měla být konzistenci těsta. Směs natlačíme do dortové formy o průměru 24 cm a lžící uhladíme. Dáme zatuhnout do mrazáku.
2. Mezitím připravíme náplň. Kešu ořechy vložíme do mixéru a rozmixujeme na pastu (kaši). Pomeranč i mandarinku oloupeme a rozdělíme na jednotlivé dílky. Vložíme je k ořechům, rozmixujeme, přidáme kokosový olej a ochutíme sirupem z agáve. Znovu vše důkladně rozmixujeme. Čím pečlivěji, tím lépe, aby byla konzistence co nejhladší. Náplň nalijeme na ztuhlý korpus a vložíme zpět do mrazáku.
3. Připravíme polevu. Mandle, kakao a kokosový olej dáme do mixéru, přilijeme 4 lžíce vody a vše důkladně rozmixujeme. Dochutíme sirupem z agáve a nalijeme na dort. Stěrkou polevu rovnoměrně rozetřeme a dort dáme opět zatuhnout do mrazáku.