11. ledna 2016

Postup

1. Brambory očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibule oloupeme a pokrájíme na měsíčky.

2. Ve větší pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Vyjmeme ji a do výpeku vsypeme brambory. Přiklopíme je a na mírném ohni je necháme zvolna péct. Čas od času je otočíme.

3. Když se brambory začnou rozpadat, vmícháme k nim cibuli. Směs dochutíme solí a pepřem a přesypeme do mísy. Vejce rozšleháme a promícháme se směsí v míse.

4. Bramborovou směs rozprostřeme do pánve, ve které jsme rozehřáli trochu oleje. Když je omeleta za spodní strany hotová, překlopíme ji na talíř. Pak ji opatrně do pánve vrátíme a dopečeme ji i z druhé strany.

Ingredience

1000 g brambor
2 velké cibule
olivový olej
sůl a mletý černý pepř
8 vajec