Ingredience1 menší cibule |
1. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Řapík celeru omyjeme a nakrájíme nadrobno. Vše orestujeme v hrnci na rozehřátém oleji. Přisypeme propláchnutou a okapanou rýži a krátce ji za stálého míchání opékáme.
2. Rýži zalijeme vínem a vaříme, dokud se víno nevsákne. Pak přilijeme jednu naběračku zeleninového vývaru a za stálého míchání pomalu vaříme, až se tekutina vsákne. Postup opakujeme, dokud nebude rýže téměř měkká.
3. Husí játra očistíme a nakrájíme na kostičky. Očištěné houby nakrájíme na silnější plátky a opečeme je společně s játry na troše oleje. Vložíme je do rizota a zlehka promícháme.
4. Hotové rizoto odstavíme, přidáme máslo a část nastrouhaného parmezánu a ještě jednou promícháme. Rizoto rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmezánem a ozdobíme petrželkou.