7. ledna 2016

Postup

1. Šafrán namočíme do 100 ml studené vody. Maso očistíme, rajčata omyjeme a oboje nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky.

2. V pánvi na 3 lžících oleje opečeme maso dozlatova. Přidáme česnek a rajčata, krátce orestujeme a přisypeme rýži. Postupně přiléváme vývar a za častého míchání vaříme asi 15 minut. Během vaření úpo částech přiléváme i vodu se šafránem.

3. Cherry rajčátka odstřihneme od stonků, rozložíme je na plech a pokapeme olejem. Pečeme v rozehřáté troubě při 220 °C asi 10 minut.

4. Když je rýže téměř měkká, ochutíme ji solí a pepřem. Pak přidáme polovinu parmazánu, máslo a nasekanou bazalku. Nakonec do rizota vmícháme omytý špenát. Rizoto posypeme zbylým parmazánem a ozdobíme pečenými cherry rajčátky.

Ingredience

špetku šafránu
300 g kuřecích prsou
400 g rajčat
4 stroužky česneku
olivový olej
300 g kulatozrnné rýže
1000 ml kuřecího vývaru
500 g cherry rajčátek
sůl a mletý černý pepř
80 g nastrouhaného parmazánu
100 g másla
hrst bazalky
100 g baby špenátu