Ingrediencešpetku šafránu |
1. Šafrán namočíme do 100 ml studené vody. Maso očistíme, rajčata omyjeme a oboje nakrájíme na kostky. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky.
2. V pánvi na 3 lžících oleje opečeme maso dozlatova. Přidáme česnek a rajčata, krátce orestujeme a přisypeme rýži. Postupně přiléváme vývar a za častého míchání vaříme asi 15 minut. Během vaření úpo částech přiléváme i vodu se šafránem.
3. Cherry rajčátka odstřihneme od stonků, rozložíme je na plech a pokapeme olejem. Pečeme v rozehřáté troubě při 220 °C asi 10 minut.
4. Když je rýže téměř měkká, ochutíme ji solí a pepřem. Pak přidáme polovinu parmazánu, máslo a nasekanou bazalku. Nakonec do rizota vmícháme omytý špenát. Rizoto posypeme zbylým parmazánem a ozdobíme pečenými cherry rajčátky.