7. ledna 2016

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Osmahneme ji v hrnci na dvou lžících oleje. Maso očistíme, nakrájíme na menší kousky a přidáme k cibuli. Restujeme asi 5 minut. Pak maso podlijeme vínem a vaříme asi 10 minut.

2. Poté do hrnce přisypeme rýži, přidáme rajčata a zalijeme částí vývaru tak, aby byla rýže s masem zcela ponořená. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni a v průběhu postupně podléváme vývarem.

3. Hlívu očistíme a nakrájíme na kousky. Orestujeme ji v pánvi na zbylém oleji a pak ji vmícháme k téměř uvařené rýži. Rizoto zjemníme máslem a dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Podáváme ho posypané parmazánem a petrželkou.

Ingredience

1 cibule
3 lžíce olivového oleje
200 g hovězí kýty
100 ml červeného vína
200 g kulatozrnné rýže
1 plechovka loupaných krájených rajčat
1000 ml hovězího vývaru
150 g hlívy ústřičné
2 lžíce másla
3 lžíce citronové šťávy
sůl a mletý černý pepř
100 g nastrouhaného parmazánu
4 lžíce nasekané petrželky