7. ledna 2016

Postup

1. Quinou i rýži dobře propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat (každou zvlášť). Očištěnou papriku a lilek nakrájíme na kousky a dáme na plech vyložený pečicím papírem.

2. Zeleninu pokapeme olejem a poklademe kousky tymiánu. Vložíme je do vyhřáté trouby a pečeme při 180 °C asi 8-10 minut.

3. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a necháme zpěnit na rozehřátém oleji. Přidáme rýži, quinou a krátce orestujeme. Zalijeme vínem a vývarem, osolíme a zvolna vaříme.

4. Když je rýže i quinoa měkká, zlehka vmícháme pečenou zeleninu, parmazán a máslo. Podle potřeby osolíme a opepříme. Podáváme ozdobené rukolou.

Ingredience

100 g quinoi
250 g rýže na rizoto
1 červená paprika
1 menší lilek
1 snítka tymiánu
olivový olej
1 cibule
2 stroužky česneku
250 ml bílého vína
400 ml zeleninového vývaru
sůl
80 g parmazánu
80 g másla