10. ledna 2016

Postup

1. Dýni přepůlíme a vydlabeme semena. Neoloupanou dýni nakrájíme na čtvrtky a vložíme ji do pekáčku. Pokropíme vše olivovým olejem a pečeme při 190 °C asi 40 minut.

2. Uvařenou čočku uvaříme a smícháme s opečenou dýní. Polníček opereme a necháme okapat, červenou cibuli nakrájíme na slabá kolečka. Na talíř naklademe polníček, přidáme dýni s čočkou, dýňová semínka, kolečka kozího sýra a červenou cibuli. Nakonec ozdobíme kvítky levandule.

3. V misce vyšleháme med, olivový olej a lžíci citronové šťávy, dokud se všechny ingredience nespojí. Podáváme spolu se salátem.

Ingredience

500 g máslové dýně
1 lžíci olivového oleje
300 g čočky
150 g polníčku
1 červenou cibuli
120 g kozího sýra
hrst dýňových zrníček
kvítky levandule na ozdobu
1 lžičku medu
citronovou šťávu z ½ citronu