8. ledna 2016

Postup

1. Noky uvaříme dle návodu na obalu, scedíme je a uchováme v teple. Cibuli oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Slaninu nakrájíme na menší kousky.

2. V pánvi rozehřejeme tři lžíce olivového oleje a orestujeme nejdříve slaninu. Pak přidáme nakrájenou cibuli a prolisovaný očištěný česnek. Vše zalijeme smetanou, osolíme a opepříme.

3. Necháme omáčku přejít varem a za stálého míchání krátce povaříme do zhoustnutí. Pak vmícháme žloutky a pánev odstavíme. Noky podáváme přelité omáčkou, posypané nasekanou petrželkou a parmazánem.

Ingredience

800 g bramborových noků
1 červená cibule
160 g anglické slaniny vcelku
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
400 ml smetany na vaření
sůl
mletý černý pepř
4 žloutky
malá hrst petrželky
80 g nastrouhaného parmazánu