9. ledna 2016

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na čtvrtky. Krůtí maso nakrájíme na menší kousky a opečeme na rozpáleném oleji dozlatova. Osolíme, opepříme, přidáme cibuli, prolisovaný česnek a žampiony.

2. Společně vše orestujeme, zaprášíme hladkou moukou a za stálého míchání zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a pozvolna vaříme asi 15 minut. Pak ochutíme citronovou šťávou a tymiánem.

3. Vložíme rozmrazený hrášek a necháme ještě 10 minut povařit. Nakonec zjemníme smetanou a podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Podáváme s dušenou rýží.

Ingredience

600 g krůtích prsou
1 cibule
250 g žampionů
olej
sůl a mletý černý pepř
1 stroužek česneku
1 lžíce hladké mouky
250 ml zeleninového vývaru
1 lžička citronové šťávy
1 lžíce nasekaného tymiánu
200 g mraženého hrášku
250 ml smetany