5. ledna 2016

Postup

1. Lososa omyjeme, osušíme a nakrájíme na větší kousky. V misce rozmícháme sójovou omáčku se šťávou z limetky a 4 lžícemi olivového oleje. Rybu potřeme marinádou a necháme v lednici alespoň 1 hodinu marinovat.

2. Brokolici rozebereme na růžičky a asi 2 minuty povaříme v osolené vroucí vodě. Pak ji scedíme a necháme okapat. Česnek oloupeme, jarní cibulku očistíme a oboje nakrájíme na plátky.

3. V hluboké pánvi rozehřejeme olej a zprudka opečeme mandle, přisypeme brokolici a vše krátce orestujeme. Brokolici s mandlemi vyjmeme a pak v pánvi opečeme lososa. Jakmile začne zlátnout, přidáme česnek a cibulku a krátce orestujeme. Do pánve vrátíme brokolici a vše společně prohřejeme. Podle chuti osolíme a opepříme. Rozdělíme na porce a podáváme s jasmínovou rýží.

Ingredience

600 g filetu z lososa
4 lžíce sójové omáčky
šťávu z 1 limetky
olivový olej
600 g brokolice
sůl
4 stroužky česneku
1 svazek jarní cibulky
100 g loupaných mandlí
mletý černý pepř