4. ledna 2016

Postup

1. Celer oloupeme a rozkrájíme na čtvrtiny. Každou čtvrtku pak nakrájíme na plátky, které přendáme do mísy a zakápneme olejem. Posypeme solí a pepřem a promícháme.

2. Plátky rozprostřeme do zapékací mísy společně s cibulí nakrájenou na proužky. Zalijeme vývarem a pečeme ve vyhřáté troubě při 190 °C asi 45 minut.

3. Poté navrch rozložíme plátky šunky a posypeme je nahrubo nasekanými ořechy a nastrouhaným sýrem. Znovu vložíme do trouby a dopékáme ještě asi 10-15 minut. Na závěr pečený celer posypeme najemno nasekanou petrželkou.

Ingredience

1000 g celeru
olivový olej na zakápnutí
sůl
mletý černý pepř
1 cibule
300 ml zeleninového vývaru
150 g kvalitní šunky
hrst vlašských ořechů
100 g sýra s modrou plísní
hrst hladkolisté petrželky