5. června 2017
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media
Pro všechny přížnivce zdravého životního stylu jsme připravili 7 variant skvělých salátů.
1 / 7

Listový salát s uzeným lososem

Suroviny:

  • 2 lžíce medu
  • 1 lžíci olivového oleje
  • 1 lžíci balsamikového octa
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • sůl a drcený černý pepř
  • směs listových salátů (dubový, rukola, polníček)
  • 1 lžíci sezamových semínek
  • 1 salátovou okurku
  • 1 zralé mango
  • 200 g uzeného lososa
  • toasty k podávání

Postup:
1. Med smícháme s olejem, balsamikovým octem a hořčicí, zálivku dle chuti osolíme a opepříme.

2. Listové saláty omyjeme, poklepáním osušíme, natrháme je do mísy a zalijeme polovinou zálivky, opatrně promícháme.

3. Sezamová semínka na suché pánvi dozlatova opražíme. Okurku omyjeme, podélně ji rozpůlíme a nakrájíme na půlkolečka. Mango z obou částí ořízneme, odkrojíme slupku, nakrájíme dužinu na proužky a přidáme je k listovému salátu.

4. Na talíře rozdělíme listový salát z mísy s okurkou a mangem. Uzeného lososa nakrájíme na kousky a přidáme k salátu, přelijeme vše zbytkem zálivky, posypeme sezamovým semínkem a podáváme s opečenými toasty.

Doba přípravy 15 minut.
1 porce obsahuje 768 kJ/183 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 7