31. prosince 2015
Jednoduché, rychlé a levné!
1 / 6

Křenová pomazánka


Suroviny:

  • 2 vejce
  • 300 g lučiny
  • 3 lžíce majonézy
  • 1 jablko
  • 4 lžíce na jemno nastrouhaného křenu
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 1-2 lžíce smetany
  • 1 celozrnná bageta
  • lístky petrželky na ozdobení

Pracovní postup:
1. Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse rozmícháme lučinu s majonézou. Jablko oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Jednu půlku jablka nakrájíme na měsíčky a odložíme na ozdobení, druhou půlku oloupeme a nastrouháme do mísy k lučině. Vmícháme nakrájená vejce, křen a hořčici, podle chuti osolíme a opepříme. Je-li pomazánka příliš hustá, naředíme ji smetanou. Vše dobře promícháme a necháme 10 minut odležet v chladničce.

2. Bagetu nakrájíme na plátky, navrstvíme na ni pomazánku, ozdobíme dílky jablek a petrželkou.

Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1126 kJ/269 kcal
Počet porcí/kusů 4

1 / 6