Křenová pomazánka
?Suroviny:
2 vejce
300 g lučiny
3 lžíce majonézy
1 jablko
4 lžíce na jemno nastrouhaného křenu
1 lžíce dijonské hořčice
sůl
mletý bílý pepř
1-2 lžíce smetany
1 celozrnná bageta
lístky petrželky na ozdobení
Pracovní postup:
1. Vejce vaříme 8-10 minut natvrdo, prudce je zchladíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. V míse rozmícháme lučinu s majonézou. Jablko oloupeme, rozpůlíme a vykrojíme jádřinec. Jednu půlku jablka nakrájíme na měsíčky a odložíme na ozdobení, druhou půlku oloupeme a nastrouháme do mísy k lučině. Vmícháme nakrájená vejce, křen a hořčici, podle chuti osolíme a opepříme. Je-li pomazánka příliš hustá, naředíme ji smetanou. Vše dobře promícháme a necháme 10 minut odležet v chladničce.
?
2. Bagetu nakrájíme na plátky, navrstvíme na ni pomazánku, ozdobíme dílky jablek a petrželkou.
Doba přípravy 20 minut.
1 porce obsahuje 1126 kJ/269 kcal
Počet porcí/kusů 4