30. prosince 2015
Jednohubky jsou ideální pohoštění na silvestrovskou noc.
1 / 7

Lehká pažitková pomazánka

Na 1 skleničku: 1 svazek pažitky, 1 lžíce vlašských ořechů, 1/2 lžíce citronové šťávy, 1 lžička citronové kůry, 150 g čerstvého sýra, 1 kelímek řeckého jogurtu, sůl, čerstvě mletý bílý pepř, pažitkové pesto a chleba na servírování

Postup:
1. Pažitku nasekáme na velmi jemno. Ořechy usekáme nebo umeleme. Smícháme dohromady pažitku, ořechy, citronovou kůru a citronovou šťávu.

2. Čerstvý sýr rozmícháme s jogurtem. Přidáme do něj pažitkovou směs, dochutíme solí a pepřem a promícháme. Pomazánku namažeme na čerstvý chléb, např. focacciu. Můžeme ještě dochutit lžičkou pažitkového pesta.

Doba přípravy 15 minut.
1 porce obsahuje 450 kJ/107 kcal
Počet porcí/kusů 1

1 / 7